Utegrisar

Marsvinsholm

Våra grisar lever ett lugnt och harmoniskt liv på Marsvinsholms vackra marker. Grisarna hålls i stora hagar med varierande terräng. I hagarna finns vindskydd med en riklig halmbädd där grisarna kan bädda ner sig vid dåligt väder. Sommartid har grisarna gyttjebad att tillgå, något som är mycket uppskattat! Gyttjan skyddar både mot sol och insekter.

Grisar är mycket sociala och nyfikna djur som är fantastiska att jobba med. Vi spenderar mycket tid hos våra grisar för att de ska känna sig lugna och trygga med oss. I de stora och kuperade hagarna får grisarna möjlighet att röra sig mycket vilket ger en långsam tillväxt och ett fint marmorerat och smakrikt kött. Våra grisar slaktas på ett småskaligt lokalt slakteri endast 5 km från gården. Förutom att ge oss ett fantastiskt kött är grisarna också duktiga markberedare som hjälper till att vårda våra hag- och skogsmarker. Vi är båda mycket förtjusta i lufttorkade charkuterier. När vi mötte Pierre såg vi en möjlighet att tillsammans skapa något unikt – egenproducerade charkuterier med hög kvalitet och smak utöver det vanliga, gjorda på svenska utegrisar som bökat i skog och mark.

Våra grisar lever ett lugnt och harmoniskt liv på Marsvinsholms vackra marker och slaktas på ett småskaligt lokalt slakteri endast 5 km från gården. Vi producerar något unikt – egenproducerade charkuterier med hög kvalitet och smak utöver det vanliga, gjorda på svenska utegrisar som bökat i skog och mark.

Utegrisar blev årets vinnare

Kontakta oss

Plats

Marsvinsholms allé 136-14
Ystad, Sweden 27193

Slottsparken

Stängd för besökare

KONTAKT

Tel : + 46 70 621 3054
        + 46 70 592 5176
E-post : info@marsvinsholm.com

Follow Us